Sistemi i pare i lidhur ne rrjet
Sistemi i pare i lidhur ne rrjet
03.07.2017 | 15:42
Pas nje viti pune dhe pergatitje te gjithanshme, ne maj ESCO arriti te bej instalimin e sistemit te pare ne Kosove te lidhur ne rrjete (on grid).
Ky sistem është i pari i lidhur me rregullën për konsumatorët prodhues që do të thotë energjinë e tepërt do ta kthej në rrjet. 
E gjithe kjo pune u be ne bashkepunim te ngushte me konsulent nga Italia, qe kane arritur ta profesinalizojne kompanine ESCO dhe ta vendosin ate barabarte me kompani evropiane te fushes se njejte.
Ndihme e parezerve nga EBRD per Esco eshte nje nder shtysat me te medha te suksesit tone. 
 
Perurimi i projektit është bërë në një ceremoni, që është zhvilluar para projektit me ç'rast edhe është aktivizuar sistemi fotovoltaik ku pjesmarrës kanë qenë mediat kombëtare dhe lokale, gjithashtu edhe përfaqësues së odës ekonomike të Kosovës, Klasterit të energjisë së ripërtëritshme KIMERK, zyrtarë komunal etj.
 
 
Numri i telefonit: +38348635035
Adresa: Rr. Nene Tereza, kati III 50000 Gjakovë, Kosovë